24/01/2016. Dag 14. Aan het hof van de Koning.

12540675_821811921278449_7697241853485541277_n

DAG 14
AAN HET HOF VAN DE KONING

Hoe is jouw relatie met deze aanwezigheid van de Koning, met de heerlijkheid van God? We hebben één groep van mensen genoemd die vertegenwoordigd wordt door Vashti, maar we zien twee andere typen mensen en één van hen zijn de maagden. De koninklijke kamerheren (eunuchen) gingen door het rijk om de mooiste, intelligentste en getalenteerde meisjes te zoeken voor de koning om uit te kiezen maar de meesten slaagden niet voor de test: velen waren mooi maar hadden geen charisma, of het was andersom, of ze hadden geen van beiden!

Voor ons was het zo: op een dag hoorden we een oproep, “Er is een Koning die wanhopig op zoek is naar een bruid!” Dus staken we onze hand omhoog en zeiden, “Ik wil het proces beginnen om intiem met de Koning te worden!” En toen begonnen we ons te realiseren dat er kosten mee gemoeid waren. Net als de koninklijke bewaarder, begon de Heilige Geest ons voor te bereiden om de Koning te ontmoeten en er was een hoop werk te doen voordat we in Zijn heerlijkheid zouden kunnen komen.

De meisjes die ze vonden gingen door een behoorlijk proces: nagels, wenkbrauwen, huidverzorging, oor-piercing en veel meer, om ze mooi te maken. Waarom dit alles? Om de geliefde te behagen. God wil ons in eenzelfde type verzorging nemen om onszelf voor te bereiden om betrekking te hebben met de Heer Jezus, echt tijd en energie investeren! Alles wat we doen, zouden we moeten doen met Hem in gedachten. Het doet me denken aan mijn vrouw die de kleuren kiest om te dragen en hoe zij de verschillende stukken juwelen zorgvuldig hierbij zoekt. Daarna voegt ze parfum toe – niet te sterk, niet te zoet; ze is erg nauwkeurig met alles.

Deze tweede groep wijst naar waar wij allemaal vandaan komen – zelfs de mannen. Symbolisch gesproken, waren we allemaal jonge meiden die in de geur van de wereld kwamen; onze spraak en ons gedrag waren een stank voor de Koning! Dus we begonnen een proces met een prijskaartje, leerden te leven op een manier die de Koning behaagt; de juiste geur hebben, de juiste kleding, door de behandelingen heengaan, omdat alles voor Hem is. Dus wat is het doel? Om mooi te worden in de ogen van de Koning, Degene waarnaar ik verlang.

Echter, velen van ons houden halt in dit proces, het proces waarbij God leven in ons werkt zodat mensen beginnen te zeggen, “Hoe ben jij veranderd! Je bent anders in alle manieren!” Het is volledig verkeerd om te denken dat we de Koning kunnen zien wanneer onze prioriteiten en onze manieren nog steeds hetzelfde zijn als de wereldse manieren en prioriteiten! Als we de wereldse waarden hebben, dragen we de wereldse stank en leven we de wereldse levensstijl.

Accepteer jij de uitnodiging van de Koning om in Zijn aanwezigheid te komen omdat Hij een Bruid kiest? Het blijkt uit hoofdstuk 2 en 3 van Esther dat vele meisjes werden achtergelaten. Waarom? Het zou te maken kunnen hebben met hun gedrag, hun voorkomen, waar ze naar roken, hun vriendschappen – allerlei soorten dingen. De Bijbel verteld ons dat zelfs Esther schoonheidsbehandelingen kreeg gedurende 12 maanden; 6 maanden in mirre en 6 maanden in parfums.

Er zijn vier belangrijke dingen voor ons hierin.

Ten eerste, als ik de Aanwezigheid wil houden, moet ik veranderen wat ik toesta in mijn ziel; dat is, wat ik tot me neem met betrekking tot ideologieën, filosofieën, onderwijzingen en voorbeelden van de wereld. Er is nog nooit zoveel vervuiling geweest in de hele geschiedenis als dat er nu is vandaag – niet alleen in het milieu, maar ook in ideologie. De TV promoot rotzooi en zo doen de colleges ook. Wat gaat er in jou gedachten om en in je hart? Waar wordt jij door gevoed? Je bent wat je eet! Ik heb het niet over groenten en vlees nu maar over geestelijke voeding. Het eerste wat veranderde in Esther’s leven was haar voeding.

Het tweede was de zes maanden doordrenkt worden door mirre. Dit is het equivalent van de Heer om af te rekenen met onze arrogantie, onafhankelijkheid en verwaandheid. Sommige dingen zijn gewoon geen deel van het karakter van Jezus maar eerder behoren die de slang toe! Deze dingen – en trots ook – stinken verschrikkelijk! Ze drukken Christus niet uit, ze drukken de duivel uit. Er is een voorwaarde om de aanwezigheid van de Koning binnen te gaan; wees doordrenkt van Zijn mirre! Zonder dat is er geen opwekking, geen heerlijkheid, geen Koning. Wat is de mirre? Verbrokenheid. En dat is niet iets wat we kunnen laten gebeuren; het is het gevolg van wachten op de Heilige Geest. Mirre wordt onttrokken van bepaalde bomen die onder grote druk worden geplaatst totdat hun fibers breken en een druppel olie laten vallen per keer. Dus was het extreem duur. De Bijbel zegt dat Esther er letterlijk in moest worden ondergedompeld!

De prijs van opwekking is echte verbrokenheid. Er is niets zo kostbaar als echte godsvrucht; het is het gevolg van jouw ontmoeting met de Koning.

Ten derde, naast de mirre die spreekt van verbrokenheid, moet je 6 maanden in de parfum totdat je zowel van binnen en van buiten goed ruikt. Iemand die een ander land had bezocht, vertelde me dat iedereen naar knoflook rook omdat zij er zoveel van consumeerden, maar ze realiseerden dit zich zelfs niet. Ze zei dat de reuk haar ziek begon te maken omdat er geen wegkomen aan te pas kwam – niet in het kerkgebouw, of het vliegveld, de boekenwinkel of waar dan ook. Ik vraag me af of je hebt opgemerkt dat mensen kunnen ‘ruiken’ van wat ze eten als geestelijk voedsel?

Dus, waarom de 6 maanden in de parfum? Tijd voor de heerlijke geur van Christus die je uit je leven begint uit te zweten! Wanneer je bij iemand in de buurt bent die werkelijk van Jezus houdt, kun je dit aroma echt waarnemen! Het is een ander symbool. Weet je dat je geuren op je kunt krijgen? Je kunt naar huis gaan en ruiken naar de rook van iemand anders of je zoon knuffelen je die voetballer is en zijn bezwete geur op je krijgt. Hoe zit het met de geneugten van een baby die op je schouders braakt? Die zure melk geur alleen gaat niet gewoon weg! Net zo zeker, zal je ruiken als de mensen met wie je je leven of tijd doorbrengt. Dus, met wie ben je het ‘leven aan het doen’?

Uitgekozen Gelovigen: Esther

Uiteindelijk, verteld de Bijbel ons dat Esther gunst kreeg bij mensen en gunst kreeg bij God.

Wat is het gevolg, daarom, van deze Aanwezigheid waar we over spreken – of inderdaad van deze beweging, deze opwekking? Het is Autoriteit. De kroon werd van Vashti weggehaald en op Esther geplaatst. Esther werd toen gebruikt om de richting van een heel land te veranderen.

God zal jou op een positie plaatsen om omstandigheden te veranderen omdat jij toegang tot Hem hebt. Alles van jou behoort de Koning toe omdat je partners in een verbond bent, en de Koning’s schatten zijn vrij toegankelijk voor degenen die het privilege hebben om in Zijn aanwezigheid te zijn, die de prijs betalen voor de toegang. Toen Esther het uitriep naar gerechtigheid tegen de geplande vernietiging voor het volledige Joodse ras, kreeg ze gunst van de Koning.
Het beste van alles, is dat we intimiteit met de Koning en Zijn liefde hebben. God zal een ieder van ons deze intimiteit in overeenstemming met Hem brengen. Het is een persoonlijk geschenk voor iedere gelovige die hier diep naar verlangt. Hoe belangrijk is de Koning voor jou? Gods aanwezigheid kan vermeerderen in je leven totdat het overstroomd. Welk niveau denk je te hebben? Hoe groot is je honger? Hoeveel van God wil je hebben?

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.