16/01/2016 Dag 6. Een vriend van God worden.

12549053_817988034994171_6597324761609241888_n

 

DAG 6
EEN VRIEND VAN GOD WORDEN

Als we doorgaan in vers 11 zien we een derde niveau: “De Heer sprak met Mozes zoals iemand die met een vriend spreekt.” Ten eerste, laten we vriendschap definiëren. Wat maakt jou tot iemands vriend en niet iemand anders? Neem een moment om de mensen rondom jou te observeren en kijk wie elkaars vrienden zijn. Kijk nauwkeurig naar de leeftijd en interesses van de mensen die vrienden met elkaar zijn. We kunnen zeggen dat ze vrienden zijn omdat wat zelfde interesses hebben. Dat is het! Vriendschap heeft te maken met interesses.

Persoonlijk wil ik wandelen met iemand waar ik iets van leren kan, die de dingen doet en spreekt over de dingen waar ik van houd. Dit als principe toepassen, zul je zien dat gewoonlijk de ouderen vrienden zijn van ouderen, jonge paren met kinderen groeperen samen, teenagers wandelen in groepen en zelfs kinderen kiezen hun beste vrienden. Diep van binnen, willen we vriendschappen hebben, maar wanneer er niets meer is om uit te wisselen, komen ze aan het eind, eenvoudigweg omdat er een noodzaak is van gemeenschappelijke interesse.

We praten met iemand wanneer we voelen dat ze willen horen wat belangrijk voor ons is. Als we dingen gemeenschappelijk identificeren, zal er een vruchtbare vriendschap opbloeien. Iemand die niet wil luisteren, of enorm verschillende interesses heeft, heef geen kans om onze vriend te worden. We delen alleen onze geheimen met een vriend. We lopen niet rond en openen onze levens niet aan iedereen. Ik zal mijn dromen niet delen met een spotter! Dit is ook van toepassing op God; Hij zal niet met je praten als je Zijn vriend niet bent.

Er zijn principes om vriendschappen aan te gaan, principes om vriendschappen te verdiepen en ook principes die een vriendschap uitputten. Sommige vriendschappen moeten eindigen omdat ze alleen maar vernietiging brengen, maar andere verdienen tijd en aandacht. De meest belangrijke van deze is de ontwijfelbare vriendschap met God. Daarom, zoek uit waar jouw Goddelijke Vriend van houdt en wat Zijn interesses zijn! Luister naar je Goddelijke Vriend en houd waar Hij van houd, haat wat Hij haat, stem je denken, je spreken en je levensstijl af op dat van je Goddelijke Vriend.

Als je niet geïnteresseerd bent in wat zwaar weegt op Gods hart, kun je niet zeggen dat Hij je vriend is. Vrienden delen dezelfde waarden, interesses en levensstijl; ze leven voor hetzelfde doel. Wanneer we niet dezelfde prioriteiten hebben als God, kunnen we geen vrienden van God genoemd worden. Ik wandel niet met mensen die niet dezelfde prioriteiten hebben. De reden waarom je geen vriend van God bent is omdat je niets met God te maken hebt! Harde woorden, maar waar!

Als we niet willen luisteren naar wat Hij te zeggen heeft, willen we Zijn vriendschap niet. Eerder hebben we nog steeds een kinderachtige mentaliteit die alleen maar vraagt en meer vraagt. God wil praten over het winnen van de verlorenen, maar we willen dat niet horen: “Ik wil mijn stille, probleem-vrije leven. Ik wil gewoon gered zijn en naar de hemel gaan wanneer ik sterf. Einde verhaal!” Zo vaak, zijn we bank-hangers en alles moet naar ons toe komen, zonder enige sleutel dat vriendschap begint met opstaan en zien dat er een leven is buiten onze kleine schuilplaats.

God zal niet datgene wat kostbaar voor Hem is niet delen met jou als je niet geïnteresseerd bent. Mozes werd een vriend van God omdat hij eraan werkte: “Ik wil de Heer behagen.” Een vriend zoekt ernaar om de ander te behagen en te dienen. Door dit proces, werd Mozes Gods vriend.

Spreekt God tot jou? Spreek Hij van aangezicht tot aangezicht met jou? Spreekt Hij zoals een vriend met een persoon spreekt?

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.