Het Woord bediend door Pastor Marcelo Almeida

Het Woord bediend door Pastor Marcelo Almeida op de Europese Conferentie van De Wijnstok te Parijs

“Handelingen 16: 16-34

Paulus en Silas zitten in de gevangenis vanwege het evangelie in Filippi en toen (vers 26): En er vond plotseling een grote aardbeving plaats, zodat de fundamenten van de gevangenis bewogen werden; en onmiddellijk gingen alle deuren open en raakten de boeien van allen los.

Soms is een aardbeving-ervaring van God!

God staat aardbeving-achtige schuddingen in landen toe om het evangelie verder te brengen. We kunnen dit recentelijk zien in Mozambique, in Egypte, Marokko en zelfs in Iran waar velen worden bekeerd, want één van de gevolgen van Zijn schudden is dat er DEUREN WORDEN GEOPEND! Zelfs een IS moordenaar was recentelijk gered toen hij de moed van een jong meisje zag en zichzelf afvroeg, wie is deze Jezus waar ze hun leven voor geven? Hij heeft op dit moment al velen tot Christus geleid.

Een ander gevolg van Gods schudden is dat er KETENEN WORDEN VERBROKEN. Vandaag de dag is onze vijand in Europa een ideologie die Materialisme / Consumentisme genoemd wordt. Dingen! Mensen zijn nooit tevreden. Wij zijn geroepen om deze mentaliteit te verbreken.

Het evangelie verkondigen zal eerst druk op onze eigen levens brengen, inclusief het lijden door afwijzing te ervaren. Wanhoop niet, omdat waar God Zich beweegt, er een grote beving zal gaan komen! Wanneer Hij de FUNDAMENTEN LAAT SCHUDDEN zal elke muur neer vallen — dit gebeurt nu in Nepal bijvoorbeeld. Sinds de letterlijke aardbeving daar, zijn de mogelijkheden voor het evangelie enorm toegenomen.

Voor een enorme beweging van God is er een SCHUDDEN VAN FUNDAMENTEN. God gaat onze ideologie door elkaar schudden. Zijn er ergens gesloten deuren? Ze zullen geopend worden!

Denk eraan wanneer je de vijand tegenover je hebt – het zijn geen mensen. En het antwoord op materialisme is dit: wordt er niet door besmet! Eerder zou ons centrale punt een leven van liefde moeten zijn – het leven van Christus, gevuld met een doel en een tevredenheid dat niet uit geld en dingen bestaat. Paulus en Silas konden hierdoor zingen in een smerige gevangenis!

Kijk uit voor de manipulatie van advertenties en materialisme. De rijkste landen in de wereld, USA en Japan, hebben de hoogste zelfmoord statistieken! Helaas zijn er mensen die totaal geen gevoel hebben of relevantie of tevredenheid. Maar wij hebben ze wel!

Om Europa te transformeren, moeten we weten hoe we de weerstand kunnen verbreken en ook de realiteit van onze Christelijke ervaring laten zien! Er moet hier een meer en meer krachtige demonstratie gezien laten worden. Er is een aard-bevende oogsttijd en wij zijn geroepen voor deze tijd, dit uur, wanneer de deuren geopend zullen worden en de ketenen voor het evangelie van de mensen wordt afgebroken! We zijn geroepen om hier te zijn. Jeremia profeteerde, Bouw huizen in het land, plant en eet de vrucht; God zal je voorspoedig doen zijn.

Voor neutraliteit is er geen plaats meer: we moeten de toekomstige generaties van de landen in Europa winnen, en dit is nog maar het begin van een grote beweging. Er zullen honderden Wijnstok-kerken zijn – vijfhonderd – en we zullen zelfs China bereiken. Wees sterk!”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.